Informatiepagine voor de jeugd


Tekst en Uitleg wedstrijden

Als je meedoet aan de wedstrijden heb je een aantal dingen nodig. Allereerst heb je natuurlijk een goed humeur nodig, want vissen is leuk!!! Hieronder staan de andere dingen met een uitleg.

Schepnet - Zorg dat je altijd een schepnet bij je hebt, zodat je grotere vissen veilig kunt binnenhalen. Het net moet stevig zijn met een minimale doorsnede van 40 cm.

Vaste hengel - Als vaste hengel kan je een inschuifhengel of telescoophengel gebrui­ken, met een minimale lengte van 4 of 5 meter zodat je over het riet kunt vissen. Je kunt ook een insteekhengel gebruiken. Deze hengel bestaat uit losse delen, zodat je zelf de lengte kunt bepalen waarmee je wilt vissen. Het is niet de bedoeling om met een werphengel te gaan vissen.

Tuigje(s) - Het tuigje bestaat uit één snoertje(0,12 tot 0,16 mm), één dobber (0,5 tot 0,75 gram), loodjes (bakje met verschillende gewichten) en één haakje (maat 12 tot 16). Een tuigje kun je eenvoudig zelf maken, maar ook kant-en-klaar bij de hengelsport winkel kopen. Wil je graag zelf een tuigje maken? Vraag aan de begeleiders om hulp. Zorg dat je altijd wat reservespulletjes zoals haakjes en loodjes bij je hebt.

Hakensteker - is een soort pennetje waarmee je de haak uit de vis kunt halen als dit met de hand niet lukt. Hierdoor kan de vis zonder beschadigingen weer verder zwem­men. Vraag als dat nodig is advies in de hengelsportwinkel.

Emmer - Deze mag wit zijn of een lichte kleur hebben, zodat de gevangen vissen goed te zien zijn.

Doek - Om je handen schoon te kunnen maken als je een vis hebt gevangen. Vergeet niet de doek nat te maken als je er een vis mee aanpakt. Anders beschadigt de slijm­laag.

Stoeltje - Handig om op te zitten als de grond nat en vies is.

(Jeugd)Vispas - Die moet je natuurlijk altijd bij je hebben. Je kunt bij het meldpunt aan de waterkant ook lid worden, zodat je wel kan deelnemen aan de wedstrijden en dan krijg je de vispas thuis gestuurd.

Kleding - Bij regenachtig weer liefst regenkleding, laarzen en/of paraplu.

Gepost in Jeugd